КРУПА ОЛЬГА МИКОЛАЇВНА
Посада:
Доцент кафедри
Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук
Звання: Доцент
Відповідальність: заступник завідувача кафедри,
гарант освітньої програми “ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ” другого (магістерського) рівня вищої освіти
Робочий e-mail: olha_krupa@tntu.edu.ua
Посилання на особисту сторінку на сайті бібліотеки ТНТУ:
Посилання на Google Scholar:
https://scholar.google.com/citations?user=C8IaQKAAAAAJ&hl=uk
Посилання на Scopus:
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=58092486700
Посилання на ORCID:
https://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0003-3445-2470
Посилання на Web of Science:
https://www.webofscience.com/wos/author/record/1891869
ОСВІТА
– Кандидат технічних наук (спеціальність: 05.18.16 – технологія харчових продуктів) Тема дисертаційного дослідження: Удосконалення технології морозива з комбінованим складом сировини; Національний університет харчових технологій • 2011
– Магістр (спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки молока»), магістр з технології зберігання, консервування
та переробки молока Національний університет харчових технологій • 2007
– Спеціаліст (спеціальність «Облік і аудит») Національний університет харчових технологій • 2007
ПРОФЕСІЙНІ ЗДОБУТКИ
– Доцент кафедри харчової біотехнології і хімії, 2014
– Гарант освітньо-професійної програми за спеціальністю 181
«Харчові технології» для другого освітнього рівня, з 2023 до тепер
– Заступник завідувача кафедри, з 2023 до тепер
ДОСВІД РОБОТИ
– доцент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя
2012- до тепер
– асистент кафедри технології молока і молочних продуктів
Національний університет харчових технологій • 2008-2012
– технолог цеху плавлених сирів
ТОВ «Старт» (м. Тернопіль) • 2007
СТАЖУВАННЯ І ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
– Стажування (6 кредитів EСТS)
ПрАт «Тернопільський молокозавод»; 2023
– Онлайн-курс «ІТ-інструменти для викладачів» (0,6 кредитів EСТS)
Global Logic Education • 2023
– Тренінг на тему «Підвищення вимог до якості продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової формації» (0,26 кредитів EСТS)
Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти • 2024
НАУКОВА РОБОТА
Наукові інтереси:
Вивчення та дослідження закономірностей формування структури молочних
продуктів
Публікації:
Опубліковано близько 150 наукових та навчально-методичних праць, з них 33 наукових статей у вітчизняних фахових і міжнародних виданнях (у т.ч. 7 наукових публікацій у періодичних виданнях, які індексуються у наукометричних базах Scopus і Web of Science) та понад 30 робіт навчально- методичного характеру (у т.ч. співавтор у 2 навчальних посібниках із грифом МОН України).
Приймала участь у роботі близько 40 наукових і науково-практичних конференцій із апробацією результатів наукових досліджень.
Винахідництво і раціоналізаторство:
Є автором 43 патентів
Членство в офіційних наукових товариствах:
Наукові теми і проєкти:
– «Розроблення новітніх технологій комбінованих харчових продуктів із застосуванням вітчизняних інгредієнтів» (реєстраційний номер
0106U000416)
– «Дослідження механізму структуроутворення у харчових дисперсних системах з метою створення нових технологій» (реєстраційний
номер 106U000417)
– «Дослідження шляхів виділення біоактивних фосфопептидів» (номер державної реєстрації 0113U000250)
– «Виділення та ідентифікація попередників біологічно активних пептидів з протеїнів молока» (номер державної реєстрації 0117U002243)
Членство в редакційних колегіях наукових видань:
Член редакційної колегії наукового журналу «Ukrainian Food Journal», включеного до переліку наукових фахових видань України та міжнародних баз цитування Scopus і Web of Science.
Участь у роботі спеціалізованих вчених рад:
Наукове керівництво дисертаційними дослідженнями:
Опонування:
Корольчук Ірина Миколаївна, тема дисертації: «Удосконалення технології сирів м'яких з козиного молока з прянощами», представлена на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» – захист у разовій спеціалізованій вченій раді ДФ 26.058.011. Національний університет харчових технологій• 2021
Рецензування:
Далєвська Діана Ярославівна, тема дисертації: «Технологія виготовлення молока та молочних продуктів з використанням біологічно активного йоду», представлена на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2021
МІЖНАРОДНІ ПРОЄКТИ
СЕРТИФІКАТИ
– Сертифікат учасника Міжнародної наукової конференції «Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування», 2024
– Сертифікат учасника семінару «Підвищення вимог до якості продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової
формації», 2024
– Сертифікат успішного завершення курсу «ІТ-інструменти для викладачів», 2023
УМІННЯ ТА НАВИЧКИ
– Мови:
українська – вільно
англійська – базовий рівень
– Комп’ютерні навички:
Компетентний користувач пакету Microsoft Office, AutoCAD, інструментами соціальних мереж Facebook, Instagram тощо.
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
– Почесне звання «Кращий винахідник Тернопільської області» (за рішенням президії Тернопільської обласної організації
товариства винахідників і раціоналізаторів України) 2015, 2019
– Стипендіатка Кабінету Міністрів України для молодих вчених, 2009-2011, 2016-2018.
– Диплом лауреата обласної премії ім. Івана Пулюя за високі досягнення у винахідництві та науково-технічній творчості (за
рішенням президії Тернопільської обласної організації товариства винахідників і раціоналізаторів України), 2020
– Нагороджена грамотами ТНТУ ім. І. Пулюя за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток
університету, 2015, 2016, 2017, 2024.
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
– Проєктування підприємств харчової промисловості (ID ЕНК 2589)
– Технології харчових виробництв (ID ЕНК 6381)
– Технологія молока і молочних продуктів (ID ЕНК 3061)
– Сучасні технології молока і молочних продуктів (ID ЕНК 4238)