Студенти 3 курсу спеціальності 181 “Харчові технології”

Студенти 3 курсу спеціальності 181 “Харчові технології” Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя під час вивчення дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв» разом із професором Миколою Кухтином відвідали Тернопільську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових

продуктів та захисту споживачів. Дана лабораторія акредитована і уповноважена щодо визначення мікробіологічної безпечності харчових продуктів. Студенти мали змогу ознайомитися із роботою мікробіологічної лабораторії, яка надзвичайно велика і обладнана відповідно до усіх санітарно-гігієнічних вимог щодо недопущення розповсюдження мікроорганізмів, із сучасними методами виділення потенційно небезпечних мікроорганізмів з харчових продуктів, з відповідним лабораторним обладнанням і живильними середовищами.

Також студентів дуже вразило наявне сучасне обладнання та надзвичайно чисті і практично стерильні умови, які необхідно дотримуватися під час визначення генно модифікованих мікроорганізмів за допомогою полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі.

Кафедра харчової біотехнології і хімії ТНТУ активно співпрацює з даною лабораторією і в майбутньому студенти матимуть змогу проводити спільні дослідження під час виконання магістерських програм.