Студенти відвідали ТОВ «Микулинецький Бровар» та ПП «Агроспецгосп»

24 жовтня 2018 року студенти груп МХ – 21, МХ- 41, МХс – 42, МХм – 51 факультету інженерії машин, споруд та технологій спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали підприємства зі спеціалізацією виготовлення харчової продукції — ТОВ «Микулинецький Бровар» та ПП «Агроспецгосп» з метою закріплення набутих теоретичних знань.
На обох підприємствах студентам провели детальну цілеспрямовану наочну екскурсію по всіх етапах технологічних процесів виготовлення продукції. Це реально збагатило їх знання про матеріальну частину виробництва, умови та особливості праці на різних технологічних лініях, ознайомилися із сучасними технологіями, апаратами та процесами виробництва. Ми щиро вдячні керівникам  підприємств ТОВ «Микулинецький Бровар» – директору підприємства Трояну Степану Матвійовичу та ПП «Агроспецгосп» – директору Будь Анатолію Івановичу за цікаву, пізнавальну екскурсію та незабутні враження.
Студенти були в захваті від проведеної екскурсії, оскільки  деякі з них вперше побували на таких великих і цікавих підприємствах та спостерігали реальні процеси виробництва та виробничих відношень. В процесі ознайомлення з виробництвом вони поглибили знання, здобуті на лекціях, використали окремі теоретичні знання на практиці та набули певний новий досвід, який стане важливим для найближчого працевлаштування. У всіх учасників цієї поїздки залишилися чудові спогади, неймовірна кількість позитивних вражень та емоцій.
Микулинецька пивоварня “Бровар” (ТОВ «Микулинецький Бровар»), що у стародавніх Микулинцях на Тернопіллі – це єдина пивоварня на Україні, яка варить живе непастеризоване пиво. Неоціненним багатством  пивоварні є джерельна вода, адже підприємство розміщене на грунтах з прошарками голубої та червоної глини.ТОВ «Микулинецький Бровар» виготовляє 17 сортів пива, серед яких ексклюзивна продукція – спеціальні сорти пива “Елітне”, “Вища проба”, які розливаються в спеціальні пляшки з відкидною бугельною пробкою, виготовлені в Німеччині. Гордістю колективу є подарунковий варіант “Рідна Україна”, що розливається у дволітрові сифони, “Медове” та “Тернове поле” – в п’ятилітрові бочівки, тощо.
Також приємно вразило рівнем організації та якістю продукції підприємство “Агроспецгосп” у с. Жовнівка Бережанського району. Підприємство спеціалізується на виробництві консервної продукції, здійснює переробку сільськогосподарської продукції зокрема: соки фруктові та овочеві, томатна паста, повидло, м’ясні консерви, консервований горошок, тощо. В ході екскурсії студенти ознайомилися з процесом переробки плодоовочевої продукції та поспілкувалися з зав.лабораторією Гусак Ольгою Володимирівною та директором підприємства Будь Анатолієм Івановичем щодо збільшення обсягів виробництва, реконструкції, модернізації, перспектив розвитку підприємства та зміцнення позицій на ринку України. Екскурсія дала змогу пересвідчитись в якості та безпечності продукції, що виготовляється.