Студентка кафедри харчової біотехнології і хімії прийняла участь в програмі Еразмус+

Паскевич Вікторія Михайлівна
З метою реалізації програми академічної мобільності Еразмус+ з Університетом Валенсії (Іспанія) відповідно до Міжуніверситетської угоди за програмою Еразмус+ між ТНТУ та Університетом Валенсії  студентка факультету інженерії машин, споруд та технологій, кафедри харчової біотехнології і хімії  Паскевич Вікторія Михайлівна – групи ХЛм–51, спеціальності 181«Харчові технології»,  з 25.01.2017 р. по 07.07.2017 р. проходила навчання за стипендіальною програмою Еразмус+ в Університет Валенсії (Іспанія).
Коротко про поїздку зі слів Вікторії: Програма Еразмус + була великим поштовхом  та важливим етапом у моєму житті, хоч дуже не легким, адже більшість предметів проводилось на іспанській, деякі- валенсійській мовах, які не вивчала раніше.  Саме такі предмети вивчала:
– Технологія протеїнів (валенсійська мова)
– Молекулярні та сучасні генетичні методим  (іспанська)
– Промислові біопроцеси (валенсійська, іспанська)
– Людські ресурси (англійська)
– Фінансовий аналіз (англійська)
Тому я паралельно з насиченим графіком навчання- відвідувала мовні іспанські курси.
Дуже цікава була поїздка на завод виробництва морозива з нашою навчальною групою, як виявляється, такі поїздки відбувалися часто для студентів Університету Валенсії.
Вразило те, що ми не лише знайшли спільну мову з іспанськими студентами, але й подружились та спілкуємось до цього часу, якби не їх підтримка та допомога, віра, навчання було б ще більш складнішим.
Я у період навчання у Валенсії знайшла компанію, з якою співпрацюю до цього часу, пройшовши співбесіду та виконавши усі тестові завдання – отримала роботу на посаді “дизайнер”, це, звісно не була робота моєї спеціальності, але важливий факт та досвід.