Наші студенти 1 та 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» під час літньої практики побували у двох сучасних лабораторіях м. Тернополя

Літо – пора сонечка, тепла, відпочинку, а для першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» – це перша практика, цікава інформація, незабутні враження. Разом з першим курсом практику проходив і другий курс. Хоча у них це вже не перша практика, але ми впевненні, що здобутті знання під час практики будуть цінними, а враження позитивними.

Наші студенти 1 та 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» під час літньої практики побували у двох сучасних лабораторіях м. Тернополя:

Державна лабораторія сертифікації харчової продукції та продовольчої сировини у ДП «Тернопільстандартметрологія».

Приватна випробувальна лабораторія у «Центрі безпечності харчових продуктів та середовища життєдіяльності».

Лабораторії акредитовані на проведення випробувань з визначення різних показників: токсичних елементів, радіонуклідів, мікродомішок, харчових добавок, мікробіологічних та фізико-хімічних показників тощо. Студенти ознайомились з сучасним лабораторним обладнанням, методиками визначення показників, картотекою стандартів на харчову продукцію та продовольчу сировину, документацією НАССР.

Колектив Кафедра харчової біотехнології і хімії ТНТУ Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя висловлює щиру подяку директорам цих організацій Тешнеру М.Я. та Васильківу О.Б. за цікаві екскурсії, адже студенти мали можливість не лише оглянути найсучасніше обладнання, але й подивитись його у процесі роботи та попрацювати з різними документами: ДСТУ, ТУ, НАССР тощо.