ВІЧКО ОЛЕНА ІВАНІВНА
Посада:
Доцент кафедри
Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук
Звання:
Доцент
Робочий e-mail: o_vichko_te@tntu.edu.ua
Посилання на особисту сторінку на сайті бібліотеки ТНТУ:
https://library.tntu.edu.ua/personaliji/a/v/vichko-olena-ivanivna/
Посилання на Google Scholar:
https://scholar.google.com.ua/citations?user=0wqvrH4AAAAJ&hl=uk
Посилання на Scopus:
https://scholar.google.com.ua/citations?user=0wqvrH4AAAAJ&hl=uk
Посилання на ORCID:
https://orcid.org/0000-0002-5440-548X
Посилання на Web of Science:
https://www.webofscience.com/wos/woscc/basic-search?state=%7B%7D
ОСВІТА
– Кандидат технічних наук (спеціальність: 03.00.20 – біотехнологія ) Тема дисертаційного дослідження: «Біотехнологія одержання
пробіотичної кисломолочної добавки на основі природньої асоціації "тибетський грибок» Національний технічний університет України «Киівський політехнічний інститут» • 2016
– Спеціаліст (спеціальність «Педагогіка і методика середньої освіти. Біологія і хімія») Тернопільський державний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка • 2004
ПРОФЕСІЙНІ ЗДОБУТКИ
– Доцент кафедри харчової біотехнології і хімії, 2021
– Гарант освітньо-професійної програми за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» для третього освітнього рівня, з 2022
до тепер
Член науково-методичної ради факультету інженерії машин , споруд і технологій Тернопільського національного технічного університету імені
І.Пулюя з 2019 до тепер
ДОСВІД РОБОТИ
– доцент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя •
2019- до тепер
– старший викладач кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2019 січень
– 2019 червень
– асистент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2014-2018
СТАЖУВАННЯ І ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
– Стажування (6 кредитів EСТS)
ПрАт "Тернопільський молокозавод" фізико-хімічна лабораторія• 2020
НАУКОВА РОБОТА
Наукові інтереси:
Біотехнологія харчових продуктів, використання симбіотичних природних асоціацій у ферментації молочної сировини, хімія продовольчої сировини.
Публікації:
Опубліковано близько 80 наукових та навчально-методичних праць, з них 25 наукових статей у вітчизняних фахових і міжнародних виданнях (у т.ч. 7 наукових публікацій у періодичних виданнях, які індексуються у науково- метричних базах Scopus і Web of Science) та 17 робіт навчально-методичного характеру, навчальні посібники – 2 та однієї колективної монографії. Приймала участь у роботі близько 41 наукових і науково-практичних конференцій із апробацією результатів наукових досліджень.
Винахідництво і раціоналізаторство:
Є автором 5 патентів
Наукові теми і проєкти:
– «Розробка біотехнології харчових корисних продуктів на основі природних симбіозів» (реєстраційний номер 0109U008850)
– Виконавець НДР надання послуг консультування щодо проведення органолептичного та фізико-хімічного аналізу якості різних видів чаю
(Договір № 643-24 від 22.04.2024)
СЕРТИФІКАТИ
– Сертифікат учасника Міжнародної наукової конференції «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології», 2021
– Сертифікат учасника учасника Міжнародної наукової конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови:
виклики для України та світу», 2023
УМІННЯ ТА НАВИЧКИ
– Мови:
українська – вільно
англійська – базовий рівень
– Комп’ютерні навички:
Компетентний користувач пакету Microsoft Office, інструментами соціальних мереж Facebook, Instagram тощо.
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
– Неорганічна хімія (ID ЕНК 4757)
– Аналітична хімія (ID ЕНК 3156)
– Органічна хімія (ID ЕНК 939)
– Оцінка якості біопрепаратів і біопродукції (ID ЕНК 6231)