Студенти 3 курсу спеціальності 181 “Харчові технології” під час вивчення дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв» разом із професором Миколою Кухтином відвідали Тернопільську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Дана лабораторія акредитована і уповноважена щодо визначення мікробіологічної безпечності харчових продуктів. Студенти мали змогу ознайомитися із роботою мікробіологічної лабораторії, яка надзвичайно велика і обладнана відповідно до усіх санітарно-гігієнічних вимог щодо недопущення розповсюдження мікроорганізмів, із сучасними методами виділення потенційно небезпечних мікроорганізмів з харчових продуктів, з відповідним лабораторним обладнанням і живильними середовищами.

Також студентів дуже вразило наявне сучасне обладнання та надзвичайно чисті і практично стерильні умови, які необхідно дотримуватися під час визначення генно модифікованих мікроорганізмів за допомогою полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі.

Кафедра харчової біотехнології і хімії ТНТУ активно співпрацює з даною лабораторією і в майбутньому студенти матимуть змогу проводити спільні дослідження під час виконання магістерських програм.