Перейти до вмісту
kaf_hb@tntu.edu.ua
(0352) 52-91-39
Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя

Кафедра

харчової біотехнології і хімії

  • Головна
  • Кафедра
    • Історія кафедри
    • Концепція розвитку кафедри
    • Колектив кафедри
      • Кухтин Микола Дмитрович
      • Юкало Володимир Глібович
      • Крупа Ольга Миколаївна
      • Дацишин Катерина Євгенівна
      • Карпик Галина Вікторівна
      • Сторож Людмила Анатоліївна
      • Вічко Олена Іванівна
      • Назарко Ірина Степанівна
      • Лялик Анастасія Тарасівна
      • Кравченюк Христина Юріївна
      • Далєвська Діана Ярославівна
      • Криськова Лариса Петрівна
      • Городний Андрій Миронович
      • Башняк Людмила Павлівна
      • Вербіцька Вікторія Сергіївна
      • Чорна Наталія Олегівна
    • Матеріально-технічне забезпечення освітнього процесу
      • 3D-екскурсія ТНТУ
      • Лабораторії кафедри
      • Лабораторії кафедри обладнання харчових технологій
      • Університетський центр SolidWorks
      • НСОЦ “Політехнік”
    • Експертна рада роботодавців кафедри
      • Склад експертної ради
      • Накази ТНТУ на затвердження складу рад різних років
    • Відомі випускники кафедри
      • Голованчук (Рідкодуб) Галина Ігорівна
      • Кристинич Ірина Анатоліївна
      • Шинкарук Оксана Юріївна
      • Барська Наталія Михайлівна
      • Гусак Ольга Володимирівна
      • Дацишин Катерина Євгенівна
      • Пуцентела Ольга Мирославівна
      • Танасевич Євген Олегович
      • Арутюнян Давід
      • Вовчко Олег Мирославович
      • Давида Василина Олегівна
      • Матуняк Соломія Степанівна
      • Рейтерович Ірина Олегівна
      • Гульовський Володимир Орестович
      • Величко Арсен Володимирович
      • Кирнична Уляна Іванівна
      • Чубик Віра Іванівна
      • Кравець Тетяна Ігорівна
      • Свистун Оксана Степанівна
    • Партнери кафедри
    • Міжнародні зв’язки
      • Міжнародна співпраця
      • Участь у міжнародних проектах
        • Михайлюк Софія Еразмус+
        • Груб”як Лілія Еразмус+
        • Паскевич Вікторія  Еразмус+
        • «Step by step» або шлях до мрії
      • Стажування за кордоном
        • Науковець ТНТУ ім.І.Пулюя пройшов стажування в лабораторії ядерної хімії в м. Страсбург
        • Аспірантка кафедри харчової біотехнології і хімії стажуватиметься у Словацькому технічному університеті
        • Доцент кафедри ХБ проходить стажування в Гамбурзі, Німеччина
  • Бакалавру
    • Освітньо-професійна програма бакалавра
    • Навчальні плани бакалавра
      • Навчальні плани 2024
      • Навчальні плани 2023
      • Навчальні плани 2022
      • Навчальні плани 2019
    • Графік освітнього процесу бакалавра
    • Обов’язкові компоненти освітньої програми бакалавра
    • Вибіркові компоненти освітньої програми бакалавра
    • Практична підготовка бакалавра
      • Програма та методичні вказівки щодо проходження практики
      • Договір про практичну підготовку здобувачів вищої освіти
      • Щоденник
      • Направлення на практику
    • Виконання кваліфікаційної роботи бакалавра
    • Бланки документів для оформлення кваліфікаційної роботи бакалавра
  • Магістру
    • Освітньо-професійна програма магістра
    • Навчальні плани магістра
    • Графік освітнього процесу магістра
    • Обов’язкові компоненти освітньої програми магістра
    • Вибіркові компоненти освітньої програми магістра
    • Практична підготовка магістра
      • Програма та методичні вказівки щодо проходження практики
      • Договір про практичну підготовку здобувачів вищої освіти
      • Щоденник
      • Направлення на практику
    • Виконання кваліфікаційної роботи магістра
    • Бланки документів для оформлення кваліфікаційної роботи магістра
  • Організаційне забезпечення освітнього процесу
    • Академічна доброчесність
    • Положення ТНТУ
    • Програмне забезпечення для освітнього процесу
    • Електронне навчання в ТНТУ
    • Наукова бібліотека
    • Електронний репозитарій
  • Наука
    • Наукова робота кафедри
    • Студентський науковий гурток
      • Діяльність наукового гуртка
    • Науково-дослідна лабораторія
    • Наукова-дослідна школа
    • Конкурси, олімпіади
      • ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
      • Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»
      • Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади
    • Аспірантура
    • Конференції
      • Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості»
        • Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2015)
        • IV Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2017)
        • V Міжнародна науково–технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2019)
        • VІ Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості” (2022)ті»
        • VІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2023)
      • Матеріали міжнародних науково-технічних конференцій «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти»
        • I Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти» (2021)
        • II Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти» (2023)
  • Новини
    • Гостьові лекції
      • Гостьова лекція на тему “Впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості”
      • Гостьова лекція на тему: “Система менеджменту безпечності харчових продуктів”
      • Гостьова лекція на тему: “Технологічний процес виробництва борошна”
      • Гостьова лекція на тему: “Основні технологічні операції виробництва цукру”
      • Гостьова лекція на тему “Особливості виробництва крафтових сирів”
    • ОПП та стейкхолдери
      • зустріч із стейкхолдерами ТОВ «М’ясокомбінат Тернопільський»
      • Група забезпечення освітньої програми «Харчові технології» з студентами
      • Зустріч гаранта освітньо-професійної програми з здобувачами вищої освіти ступеня бакалавр
      • Обговорення проєкту освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня
      • Робота над освітньо-професійною програмою другого (магістерського) рівня
      • Обмін досвідом зі стейкхолдерами
      • Розширене засідання кафедри
    • Співпраця
      • Нові знання у виробничих умовах Тернопільського молокозаводу
      • Відвідини Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
      • Співпраця з навчально-практичним центром ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі»
      • Заняття в лабораторії Тернопільського комбінату хлібопродуктів
    • Наші студенти
      • «Круглий стіл» зі студентським активом
      • Зустріч студентів з психологом
    • Екскурсії
      • Здобувачі спеціальності 181 відвідали ТОВ «МʼЯСОКОМБІНАТ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ»
      • Студенти відвідали ТОВ «Микулинецький Бровар» та ПП «Агроспецгосп»
      • Практичний досвід важливий у навчальному процесі
      • Побували на ПрАТ “Тернопільський молокозавод”
      • Студенти 1 та 2 курсу побували у двох сучасних лабораторіях м. Тернополя
      • Набуваємо практичного досвіду
    • З нами цікаво навчатись
      • Технологія сирів різних видів
      • Український обрядовий хлібобулочний виріб
      • Смачні ковбаски
      • Ковбаса домашня та хлібець м’ясний….до Різдва готові
  • Абітурієнту
    • Запрошуємо на навчання
    • Інформаційний сайт абітурієнта
    • Підготовче відділення
    • Правила прийому
    • Калькулятор балів ЗНО (НМТ)
    • Вартість навчання
  • Різне
    • “Скринька довіри” і протидія зловживанням
    • Скринька довіри кафедри
    • Психологічна допомога та підтримка
    • Порядок супроводу осіб з інвалідністю
    • Оплата за послуги
    • Управління освіти і науки Тернопільської ОДА
    • Урядова “гаряча лінія”
    • Часті запитання
  • Контакти
  • Архів
    • Раніше працювали
      • Лісовська Тетяна Олегівна
      • Копчак Наталія Григорівна
      • Кушнірук Наталія Василівна
      • Шпилик Олександра Богданівна
      • Джур Ярослава Богданівна
      • Сельський Володимир Романович
      • Покотило Олег Степанович
    • Наші бакалаври
    • Наші магістри
  • Зв'язатися з нами

Кафедра

харчової біотехнології і хімії

  • Головна
  • Кафедра
    • Історія кафедри
    • Концепція розвитку кафедри
    • Колектив кафедри
      • Кухтин Микола Дмитрович
      • Юкало Володимир Глібович
      • Крупа Ольга Миколаївна
      • Дацишин Катерина Євгенівна
      • Карпик Галина Вікторівна
      • Сторож Людмила Анатоліївна
      • Вічко Олена Іванівна
      • Назарко Ірина Степанівна
      • Лялик Анастасія Тарасівна
      • Кравченюк Христина Юріївна
      • Далєвська Діана Ярославівна
      • Криськова Лариса Петрівна
      • Городний Андрій Миронович
      • Башняк Людмила Павлівна
      • Вербіцька Вікторія Сергіївна
      • Чорна Наталія Олегівна
    • Матеріально-технічне забезпечення освітнього процесу
      • 3D-екскурсія ТНТУ
      • Лабораторії кафедри
      • Лабораторії кафедри обладнання харчових технологій
      • Університетський центр SolidWorks
      • НСОЦ “Політехнік”
    • Експертна рада роботодавців кафедри
      • Склад експертної ради
      • Накази ТНТУ на затвердження складу рад різних років
    • Відомі випускники кафедри
      • Голованчук (Рідкодуб) Галина Ігорівна
      • Кристинич Ірина Анатоліївна
      • Шинкарук Оксана Юріївна
      • Барська Наталія Михайлівна
      • Гусак Ольга Володимирівна
      • Дацишин Катерина Євгенівна
      • Пуцентела Ольга Мирославівна
      • Танасевич Євген Олегович
      • Арутюнян Давід
      • Вовчко Олег Мирославович
      • Давида Василина Олегівна
      • Матуняк Соломія Степанівна
      • Рейтерович Ірина Олегівна
      • Гульовський Володимир Орестович
      • Величко Арсен Володимирович
      • Кирнична Уляна Іванівна
      • Чубик Віра Іванівна
      • Кравець Тетяна Ігорівна
      • Свистун Оксана Степанівна
    • Партнери кафедри
    • Міжнародні зв’язки
      • Міжнародна співпраця
      • Участь у міжнародних проектах
        • Михайлюк Софія Еразмус+
        • Груб”як Лілія Еразмус+
        • Паскевич Вікторія  Еразмус+
        • «Step by step» або шлях до мрії
      • Стажування за кордоном
        • Науковець ТНТУ ім.І.Пулюя пройшов стажування в лабораторії ядерної хімії в м. Страсбург
        • Аспірантка кафедри харчової біотехнології і хімії стажуватиметься у Словацькому технічному університеті
        • Доцент кафедри ХБ проходить стажування в Гамбурзі, Німеччина
  • Бакалавру
    • Освітньо-професійна програма бакалавра
    • Навчальні плани бакалавра
      • Навчальні плани 2024
      • Навчальні плани 2023
      • Навчальні плани 2022
      • Навчальні плани 2019
    • Графік освітнього процесу бакалавра
    • Обов’язкові компоненти освітньої програми бакалавра
    • Вибіркові компоненти освітньої програми бакалавра
    • Практична підготовка бакалавра
      • Програма та методичні вказівки щодо проходження практики
      • Договір про практичну підготовку здобувачів вищої освіти
      • Щоденник
      • Направлення на практику
    • Виконання кваліфікаційної роботи бакалавра
    • Бланки документів для оформлення кваліфікаційної роботи бакалавра
  • Магістру
    • Освітньо-професійна програма магістра
    • Навчальні плани магістра
    • Графік освітнього процесу магістра
    • Обов’язкові компоненти освітньої програми магістра
    • Вибіркові компоненти освітньої програми магістра
    • Практична підготовка магістра
      • Програма та методичні вказівки щодо проходження практики
      • Договір про практичну підготовку здобувачів вищої освіти
      • Щоденник
      • Направлення на практику
    • Виконання кваліфікаційної роботи магістра
    • Бланки документів для оформлення кваліфікаційної роботи магістра
  • Організаційне забезпечення освітнього процесу
    • Академічна доброчесність
    • Положення ТНТУ
    • Програмне забезпечення для освітнього процесу
    • Електронне навчання в ТНТУ
    • Наукова бібліотека
    • Електронний репозитарій
  • Наука
    • Наукова робота кафедри
    • Студентський науковий гурток
      • Діяльність наукового гуртка
    • Науково-дослідна лабораторія
    • Наукова-дослідна школа
    • Конкурси, олімпіади
      • ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
      • Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»
      • Перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади
    • Аспірантура
    • Конференції
      • Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості»
        • Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2015)
        • IV Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2017)
        • V Міжнародна науково–технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2019)
        • VІ Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості” (2022)ті»
        • VІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості» (2023)
      • Матеріали міжнародних науково-технічних конференцій «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти»
        • I Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти» (2021)
        • II Міжнародна науково-технічна конференція «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти» (2023)
  • Новини
    • Гостьові лекції
      • Гостьова лекція на тему “Впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості”
      • Гостьова лекція на тему: “Система менеджменту безпечності харчових продуктів”
      • Гостьова лекція на тему: “Технологічний процес виробництва борошна”
      • Гостьова лекція на тему: “Основні технологічні операції виробництва цукру”
      • Гостьова лекція на тему “Особливості виробництва крафтових сирів”
    • ОПП та стейкхолдери
      • зустріч із стейкхолдерами ТОВ «М’ясокомбінат Тернопільський»
      • Група забезпечення освітньої програми «Харчові технології» з студентами
      • Зустріч гаранта освітньо-професійної програми з здобувачами вищої освіти ступеня бакалавр
      • Обговорення проєкту освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня
      • Робота над освітньо-професійною програмою другого (магістерського) рівня
      • Обмін досвідом зі стейкхолдерами
      • Розширене засідання кафедри
    • Співпраця
      • Нові знання у виробничих умовах Тернопільського молокозаводу
      • Відвідини Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
      • Співпраця з навчально-практичним центром ДПТНЗ «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу та торгівлі»
      • Заняття в лабораторії Тернопільського комбінату хлібопродуктів
    • Наші студенти
      • «Круглий стіл» зі студентським активом
      • Зустріч студентів з психологом
    • Екскурсії
      • Здобувачі спеціальності 181 відвідали ТОВ «МʼЯСОКОМБІНАТ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ»
      • Студенти відвідали ТОВ «Микулинецький Бровар» та ПП «Агроспецгосп»
      • Практичний досвід важливий у навчальному процесі
      • Побували на ПрАТ “Тернопільський молокозавод”
      • Студенти 1 та 2 курсу побували у двох сучасних лабораторіях м. Тернополя
      • Набуваємо практичного досвіду
    • З нами цікаво навчатись
      • Технологія сирів різних видів
      • Український обрядовий хлібобулочний виріб
      • Смачні ковбаски
      • Ковбаса домашня та хлібець м’ясний….до Різдва готові
  • Абітурієнту
    • Запрошуємо на навчання
    • Інформаційний сайт абітурієнта
    • Підготовче відділення
    • Правила прийому
    • Калькулятор балів ЗНО (НМТ)
    • Вартість навчання
  • Різне
    • “Скринька довіри” і протидія зловживанням
    • Скринька довіри кафедри
    • Психологічна допомога та підтримка
    • Порядок супроводу осіб з інвалідністю
    • Оплата за послуги
    • Управління освіти і науки Тернопільської ОДА
    • Урядова “гаряча лінія”
    • Часті запитання
  • Контакти
  • Архів
    • Раніше працювали
      • Лісовська Тетяна Олегівна
      • Копчак Наталія Григорівна
      • Кушнірук Наталія Василівна
      • Шпилик Олександра Богданівна
      • Джур Ярослава Богданівна
      • Сельський Володимир Романович
      • Покотило Олег Степанович
    • Наші бакалаври
    • Наші магістри

Покотило Олег Степанович

  1. Домашня
  2.  :: 
  3. Покотило Олег Степанович

доктор біологічних наук, професор, академік АН ВШУ

Народився 1 вересня 1970 року в с. Староміщина Підволочиського району Тернопільської області.
Навчання:
У 1985 році закінчив Староміщинську восьмирічну школу.
В період 1985-1989 роки навчався у Хмельницькому медичному училищі і здобув спеціальність фельдшера.
З 1990 по 1995 роки навчався у Львівській академії ветеринарної медицини (тепер Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій) на факультеті ветеринарної медицини і здобув фах лікаря ветеринарної  медицини (диплом КВ №013830).
З 1996 по 1998 роки навчався в аспірантурі Інституту біології тварин (Інститут фізіології і біохімії тварин) за спеціальністю “біохімія” – 03.00.04.
Науковий ступінь:
У 1999 році в спеціалізованій вченій раді Д 35.368.01 Інституту землеробства і біології тварин УААН (м. Львів) захистив дисертацію за темою “Вплив фізіологічного стану і факторів живлення на обмін речовин в організмі корів” на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 – біохімія під керівництвом професора Яновича В.Г. (диплом ДК № 004957).
У 2008 році в спеціалізованій вченій раді  Д 35.368.01 Інституту біології тварин УААН (м. Львів) захистив дисертацію за темою “Вплив поліненасичених жирних кислот родини ω-3 і ω-6 на ліпогенез і холестериногенез в організмі морських свинок і білих щурів за нормальних умов і при холестериновому навантаженні” на здобуття наукового ступеня доктора біологічних наук за спеціальністю  03.00.04 – біохімія (науковий консультант професор Янович В.Г.), (диплом ДД № 006807).
Етапи трудової діяльності:
У 1989-1990 роках працював фельдшером у Підволочиській центральній районній лікарні.
В період 1999-2000 рр. працював на посаді старшого наукового співробітника лабораторії живлення корів і регуляції молоко утворення Інституту біології тварин УААН (м. Львів).
З 2000 році працював на посаді старшого викладача кафедри медичної біології Тернопільського державної медичної академії імені І.Я.Горбачевського. У 2005 році зарахований на посаду доцента кафедри медичної біології ТДМУ імені І.Я. Горбачевського, а у 2006 році отримав атестат доцента кафедри медичної біології, мікробіології, вірусології та імунології (атестат 02ДЦ№ 013535).
З 2007 року директор навчально-наукового інституту ТДМУ імені І.Я. Горбачовського, за сумісництвом доцент, а з 2008 року – професор кафедри медичної біохімії та клініко-лабораторної діагностики ТДМУ імені І.Я. Горбачевського.
З 2009 року по 2012 рр. працював на посаді професора кафедри харчової біотехнології і хімії у Тернопільському національному технічному університеті імені І.Пулюя. У 2011 році отримав атестат професора кафедри харчової біотехнології і хімії.
З 2012 року – завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії.
Під керівництвом Покотила О.С. захищена три кандидатських дисертації (Коваль М.І., 2010; Недошитко Х.Ю.; 2014; Копчак Н.Г., 2019; Лялик А.Т., 2021; Далєвська Д., 2021).
Є науковим керівником 2 кандидатських дисертаційних робіт, які виконуються за спеціальностями  03.00.20 – біотехнологія (Колихалін О., Арутунян Д.).
За час науково-педагогічної роботи опублікував понад 200 наукових, 40 навчально-методичних публікацій у вигляді статей, тез, більшість з яких були висвітлені у вигляді доповідей на конференціях і симпозіумах. Співавтор 9 патентів України на винахід. Основні наукові праці опубліковані у фахових журналах із біохімії, фармації та біотехнології.
Сфера наукових інтересів охоплює дослідження ліпідного обміну з метою створення біологічно активних добавок харчових, продуктів функціонального призначення з підвищеним вмістом поліненасичених жирних кислот родини омега-3, фізико – хімічні і енерго – інформаційні дослідження води.
Є членом експертної ради ДАК з питань проведення експертизи дисертацій МОН України з біологічних наук.

Сумуємо…

Бібліографічні посилання Google Scholar

Наукові публікації

 Scopus Preview  

ORSID

 

 

Напишіть нам

kaf_hb@tntu.edu.ua

Виникли запитання?

Зв'яжіться з нами

Телефонуйте нам
Години роботи

Пн-Пт: 10-17 год

Швидка контактна інформація

Lorem ipsum dolor sit amet, the administration of justice, I may hear, finally, be expanded on, say, a certain pro cu neglegentur. Mazim.Unusual or something.

46000, вул. Руська, 56 / вул. Старий Поділ, 2, м.Тернопіль
https://hb.tntu.edu.ua
+(380 .........
Categories
  • Без категорії
Archives
  • Березень 2025
  • Грудень 2024
  • Грудень 2023
  • Жовтень 2022
Search
Copyright © 2025. Створено Themes Daddy. На платформі WordPress.