ДАЦИШИН КАТЕРИНА ЄВГЕНІВНА

Посада:
Доцент кафедри
Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук
Звання: 
Доцент
Відповідальність:
гарант освітньої програми “ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ” першого (бакалаврського) рівня вищої освіти
Робочий e-mail: katkostyuk@tntu.edu.ua

Посилання на особисту сторінку на сайті бібліотеки ТНТУ:

Дацишин Катерина Євгенівна


Посилання на GoogleScholar:
https://scholar.google.com.ua/citations?user=2Rwo6coAAAAJ&hl=uk&oi=ao
Посилання на Scopus:
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57210345635
Посилання на ORCID:
https://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0002-9229-9059
Посилання на Web of Science:
https://www.webofscience.com/wos/op/publications/summary

ОСВІТА
– Кандидат технічних наук (05.18.04 «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів») Тема дисертаційного дослідження: «Розробка технології низькоалергенного гідролізату білків сироватки для збагачення молочних продуктів спеціального призначення»
Національний університет харчових технологій • 2021
– Аспірант (05.18.16 «Технологія продуктів харчування») Інститут продовольчих ресурсів НААН України (м. Київ) • 2020
– Спеціаліст (спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки молока»), спеціаліст з технології зберігання, консервування та
переробки молока Національний університет харчових технологій • 2010
– Спеціаліст (спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів»), кваліфікація: інженер-технолог
Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя • 2006

ПРОФЕСІЙНІ ЗДОБУТКИ
– Доцент кафедри харчової біотехнології і хімії, з 2022 р. до тепер
– Гарант освітньо-професійної програми за спеціальністю 181 «Харчові технології» для першого рівня вищої освіти, з 2024 до тепер

ДОСВІД РОБОТИ
– доцент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя
• 2022- до тепер
– старший викладач кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя
• 2021
– асистент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
• 2011 – 2021
– провідний інженер кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
• 2009 – 2011
– майстер виробничого навчання кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя
• 2008 – 2009

СТАЖУВАННЯ І ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
– Міжнародне науково-педагогічне стажування (6 кредитів EСТS)
Куявський університет (Вроцлавек, Республіка Польща) • 2022

НАУКОВА РОБОТА
Наукові інтереси:
– Білки молочної сироватки
– Гідролізати білків молочної сироватки
– Білки і пептиди молока і молочних продуктів
– Технологія молочних продуктів спеціального призначення
– Технології харчових виробництв
– Публікації:
Опубліковано близько 90 наукових та навчально-методичних праць, з них 26 наукових статей у вітчизняних фахових і міжнародних виданнях (у т.ч. 9 наукових публікацій у періодичних виданнях, які індексуються у   наукометричних базах Scopus і Web of Science) та понад 30 робіт навчально- методичного характеру.
Приймала участь у роботі близько 25 наукових і науково-практичних конференцій із апробацією результатів наукових досліджень.

 Винахідництво і раціоналізаторство:
Є автором 10 патентів, в тому числі 4 патентів на винахід

Наукові теми і проєкти:
– «Виділення біологічно активних пептидів з продуктів ферментативного розщеплення білків молока» (№ держреєстрації 0110U002267, 2010-2012 рр.);
– «Виділення та ідентифікація попередників біологічно активних пептидів з протеїнів молока» (№ держреєстрації 0117U002243, 2017-2019 рр.).
– НДР із ПрАТ «Тернопільський молокозавод» відповідно до договорів 09/23/603-23 (від 9.10.2023 р.) та 638-24 (від 2.04.2024 р.).

МІЖНАРОДНІ ПРОЄКТИ
Брала участь у програмах міжнародного стажування (Великобританія):
– HOPS (2004, 2005 рр.).
– TWES (2006-2008 рр.)
СЕРТИФІКАТИ
– Сертифікат учасника Міжнародної наукової конференції «Актуальні питання біотехнології, екології та природокористування», 2024
– Сертифікат учасника Міжнародної наукової конференції VII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи
харчової науки та промисловості», 2023
– Сертифікат про достітньо високий рівень знання іноземної мови (British Council, Aptis, англійська, В2), 2022 р.
– Сертифікат про міжнародне науково-педагогічне стажування Scientific and Pedagogical Internship at Cuiavian University in Wloclawek:
Modern European Trends in the Development of Engineering Education (Wloclawek, The Republic of Poland, 2022 р.
УМІННЯ ТА НАВИЧКИ
– Мови:
українська – вільно
англійська – рівень В2
– Комп’ютерні навички:
Компетентний користувач пакету Microsoft Office, AutoCAD, інструментами соціальних мереж Facebook, Instagram тощо.

НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
– Нагороджена грамотою ТНТУ ім. І. Пулюя за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток університету,
2020 р..
– Нагороджена подякою Тернопільського фахового коледжу харчових технологій і торгівлі за багаторічну співпрацю, активну життєву позицію,
підтримку, сприяння вдосконаленню освітнього процесу та вагомий внесок у роботу з обдарованою молоддю, 2023 р.
ГРОМАДСЬКА РОБОТА
– Член Українського біохімічного товариства

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
– Технології харчових виробництв (ID ЕНК 6381)
– Технологія молока і молочних продуктів(ID ЕНК 3061)
– Сучасні технології молока і молочних продуктів(ID ЕНК 4238)
– Засади отримання і первинного оброблення молока (3033)
– Облік і звітність в молочній промисловості (3042)
– Технології молочних продуктів спеціального призначення (5846)

Бібліографічні посилання Google Scholar

Наукові публікації

Scopus Preview

ORSID