СТОРОЖ ЛЮДМИЛА АНАТОЛІЇВНА

Посада: 
Доцент кафедри
Науковий ступінь:
Кандидат технічних наук
Робочий e-mail: storozh@tntu.edu.ua

Посилання на особисту сторінку на сайті бібліотеки ТНТУ:

Сторож Людмила Анатоліївна


Посилання на Google Scholar:
https://scholar.google.com/citations?view_op=list_works&hl=uk&user=ZY3zJj0AA
AAJ
Посилання на Scopus:
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57209481154
Посилання на ORCID:
https://orcid.org/0000-0002-3635-2900
Посилання на Web of Science:
https://www.webofscience.com/wos/author/record/GLT-0855-2022

ОСВІТА
– Спеціаліст (спеціальність «Технологія консервування»), інженер- технолог Тернопільський державний технічний університет імені Івана Пулюя • 1998
– Спеціаліст (спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки молока»), спеціаліст з технології зберігання, консервування та
переробки молока Національний університет харчових технологій • 2010
– Кандидат технічних наук (спеціальність: 03.00.20 – біотехнологія) Тема дисертаційного дослідження: "Біотехнологія функціональних
фосфопептидів з білків казеїнового комплексу коров'ячого молока"   Інститут продовольчих ресурсів НААН України • 2018

ДОСВІД РОБОТИ
– старший лаборант кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 1998-2001
– майстер виробничого навчання кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя •
2001-2008
– асистент кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2008-2009
– старший викладач кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2009-2019
– доцент кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільський національний технічний університет імені І.Пулюя • 2019- до тепер

СТАЖУВАННЯ І ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
– Стажування (6 кредитів EСТS)
ПрАТ "Тернопільський молокозавод" • 2023
– Семінар «Підвищення вимог до якості продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової
формації» (0,26 кредитів EСТS)
Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти • 2024

НАУКОВА РОБОТА
Наукові інтереси:
Дослідження протеїнів молока та біологічно активних пептидів із казеїнового комплексу молока
 Публікації:
Опубліковано близько 135 наукових та навчально-методичних праць, з них 29 наукових статей у вітчизняних фахових і міжнародних виданнях (у т.ч. 7 наукових публікацій у періодичних виданнях, які індексуються у наукометричних базах Scopus і Web of Science), понад 30 робіт навчально-
методичного характеру, 62 тези наукових і науково-практичних конференцій.
Винахідництво і раціоналізаторство:
Є автором 5 патентів
 Членство в офіційних наукових товариствах:
– Член обласного відділення Українського товариства клітинної біології
– Член Українського біохімічного товариства
Наукові теми і проєкти:
Відповідальний виконавець держбюджетних тем
– «Виділення біологічно активних пептидів з продуктів ферментативного розщеплення білків молока» (номер державної реєстрації 0110U002267) • 2010-2012
– «Дослідження шляхів виділення біоактивних фосфопептидів» (номер державної реєстрації 0113U000250) • 2013-2015
– «Виділення та ідентифікація попередників біологічно активних пептидів з протеїнів молока» (номер державної реєстрації 0117U002243) • 2017-2019
Виконавець госпдоговірних тем
– НДР "Проведення лабораторних аналізів та дослідження білкового складу молочних продуктів" відповідно до договору 09/23/603-23 від 9.10.2023 р. із ПрАТ "Тернопільський молокозавод" • 2023
– НДР "Проведення лабораторних досліджень фракційного складу білків маслянки різного походження" відповідно до договору 638-24 від 2.04.2024 р. із ПрАТ "Тернопільський молокозавод" • 2024
 Опонування:
МОІСЕЄВА ЛЮДМИЛА ОЛЕКСІЇВНА, тема дисертації: «Розроблення технології низьколактозного кисломолочного продукту», представлена на
здобуття ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія (технічні науки) Інститут продовольчих ресурсів НААН України (м. Київ) • 2021 р.

СЕРТИФІКАТИ
– Сертифікат учасника Міжнародної науково-технічної конференції «Харчова хімія. Сучасні методи виробництва продуктів харчування,
харчові добавки, пакувальні матеріали» • 2020
– Сертифікат учасника семінару «Підвищення вимог до якості продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової
формації» • 2024
– Сертифікат учасника ХІІ Міжнародної Науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» • 2024

УМІННЯ ТА НАВИЧКИ
– Мови:
українська – вільно
німецька – базовий рівень
– Комп’ютерні навички:
Компетентний користувач пакету Microsoft Office, AutoCAD, інструментами соціальних мереж.

НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
– Подяка міського голови за високий професіоналізм у роботі, сумлінну працю, плідну наукову, педагогічну і практичну діяльність • 2019.

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
– Сучасні технології молока і молочних продуктів (ID ЕНК 4238)
– Теоретичні аспекти харчових технологій (ID ЕНК 6579)
– Теоретичні основи технології харчових виробництв (ID ЕНК 137)
– Технології харчових виробництв (ID ЕНК 6381)
– Інновації переробки вторинної молочної сировини (ID ЕНК 5856)

Бібліографічні посилання Google Scholar

Наукові публікації

Scopus Preview

ORSID