В осінньому семестрі 2024 р. у межах дисципліни «Технології харчових виробництв» здобувачі вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» (ОПП «Харчові технології») мали можливість ознайомитись з історією українських обрядових хлібобулочних виробів. Безпосередньо вивчали технологію виробництва короваю й калача. Виробів, які мають глибокі корені в народній культурі, адже використовуються на весіллях, різдвяних святах та під час інших важливих подій.
З метою відтворити старовинні рецепти, що передаються з покоління в покоління, студенти старанно працювали над кожним процесом. При цьому пам’ятали – під час виробництва важливим є не лише технічна майстерність, але й гарний настрій та побажання добра. Заняття відбувалось в атмосфері взаємодопомоги, дружніх жартів та магії моменту.











