Цікаві факти про шоколад

Апетитні факт про шоколад

Всі люблять і насолоджуються шоколадом і не потрібно бути майстерним шоколатьє, щоб оцінити його неймовірний смак. Запах шоколаду найбільш популярний кондитерський аромат у всьому світі.

1. Згідно археологічних досліджень, какао вперше почали використовувати в Центральній і Південній Америці на початку другого тисячоліття до н. е.
2. Ацтеки в розпал їх цивілізації цінували какао-боби так високо, що використовували їх в якості валюти на рівні з золотом.
3. Лідером по споживанню шоколаду вважають Швейцарію до 10 кг в рік на людину, для порівняння В США з’їдають до 5.5 кг шоколаду.
4. Для виготовлення одного кілограма шоколаду потрібно близько 900 какао-бобів. На кожному какао-дереві дозріває понад 25 тисяч бобів, тобто з одного дерева можна зібрати достатню кількість какао-бобів, щоб зробити понад 27 кг шоколаду.

Плоди какао

5. Шоколад надзвичайно шкідливий для наших домашніх улюбленців. Зокрема у котів та собак він може викликати захворювання нервової та серцево-судинної системи, а при регулярному вживанні може призвести навіть до смертельного випадку.
6. У шоколаді міститься алкалоїд теобромін — речовина яка розширює судини серця та мозку, а також стимулює серцеву діяльність. Велика кількість теоброміну викликає ушкодження нирок і серцеву недостатність. Щоб ковтнути смертельну дозу теоброміну необхідно з’їсти близько 10 кг шоколаду за раз.
7. Люди витрачають понад сім мільярдів доларів в рік на шоколад.
8. Вміст кофеїну у шоколаді значно нижчий ніж і у кока-колі чи каві. 100 г шоколаду містить близько 20 мг кофеїну, тоді як чашка кави містить понад 80 мг.
9. M&M’s були створені в 1941 році для солдатів, щоб була можливість насолоджуватись шоколадом і не бруднити руки навіть у польових умовах. Дуже швидко вони набули великої популярності і їх включили до продовольчого забезпечення американських солдат під час Другої світової війни.

Плаття з шоколаду

10. В талановитих руках шоколад може стати справжнім витвором мистецтва. Дизайнер з Единбурга (Шотландія) Лорен Сміт зробив з шоколаду вишукане вечірнє плаття. Шоколадне плаття вагою близько 50-ти кг було представлено на виставці в Лондоні, що проходила в рамках святкування Національного тижня шоколаду. Шоколад легко топиться при температурі тіла людини і тому його було нанесено на спеціально підготовану тканину.
11. Найбільший в світі шоколадний батончик, на честь святкування свого 100-річчя, зробила британська шоколадна компанія Thorntons (Торнтонс) – з рекордною вагою 5792.5 кг.