НАЗАРКО ІРИНА СТЕПАНІВНА
Посада:
Доцент кафедри харчової біотехнології і хімії
Науковий ступінь:
Кандидат педагогічних наук
Звання:
Доцент
Робочий e-mail: Nazarko.I.C@tntu.edu.ua
Посилання на особисту сторінку на сайті бібліотеки ТНТУ:
Посилання на Google Scholar:
https://scholar.google.com.ua/citations?user=r_HPBBQAAAAJ&hl=uk
Посилання на ELARTU:
https://elartu.tntu.edu.ua/mydspace
Посилання на Scopus:
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57203243795
Посилання на ORCID:
https://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0001-6961-0091
ОСВІТА
– Кандидат педагогічних наук (спеціальність: 13.00.07 – теорія та методика
виховання) Тема дисертаційного дослідження: "Етичне виховання учнів основної
школи в процесі вивчення живої природи" Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира
Гнатюка • 2008-2009.
– Спеціаліст (спеціальність «Біологія і хімія») Тернопільський державний педагогічний інститут • 1996.
ПРОФЕСІЙНІ ЗДОБУТКИ
– Доцент кафедри харчової біотехнології і хімії, Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя, з 2011 і до тепер.
– Член науково-методичної комісії факультету інженерії машин споруд та технологій, Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя, з 2018 р. і до тепер. Заступник голови науково-методичної комісії факультету інженерії машин споруд та технологій, 2018-2021.
– Голова екзаменаційної комісії та комісії для проведення співбесід для вступників на основі повної загальної середньої освіти з предметів:
«Хімія», «Біологія», «Географія» (2019-2020 та 2022-2024).
– Член відбіркової апеляційної комісії факультету інженерії машин споруд та технологій (спеціальність 181 «Харчові технології») із фахових
вступних випробувань для здобуття ступеня «Бакалавр» за скороченим терміном підготовки та «Магістр» 2022-2024.
ДОСВІД РОБОТИ
– доцент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя •
2011- до тепер
– асистент кафедри харчової біотехнології і хімії
Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя •
2008-2011
– аспірант кафедри теорії та методики навчання природничих дисциплін
Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка
• 2005-2008
– учитель біології і хімії
Технічний ліцей (м. Тернопіль) • 1997-2005
СТАЖУВАННЯ І ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
– Стажування:
ПрАт "Тернопільський молокозавод"• 2020 (6 кредитів EСТS), (довідка №
442 від 17.11.2020 р.).
– Кафедра хімії та методики її навчання, Тернопільський національний
педагогічний університет імені В. Гнатюка • 2015.
НАУКОВА РОБОТА
Наукові інтереси:
Хімія та методика її викладання, біоетика, харчові технології
Публікації:
Опубліковано 107 наукових та навчально-методичних праць, з них 65 наукових праць (1 монографія та 19 статей у фахових виданнях, у т.ч. 1 наукова публікація у періодичному виданні, яке індексуються у наукометричних базах Scopus) та 42 навчально-методичні розробки (у т.ч. співавтор 1 навчального посібника та 1 робочої програми із грифом МОН України).
Приймала участь у роботі 45 наукових і науково-практичних конференцій із апробацією результатів наукових досліджень.
Рецензування:
– Збірника матеріалів VI міжнародної науково-практичної конференції «Підготовка майбутніх учителів фізики, хімії, біології та природничих наук в контексті вимог нової української школи», 2024.
СЕРТИФІКАТИ
– Сертифікат учасника VI Міжнародної науково-практичної конференції «Підготовка майбутніх учителів фізики, хімії, біології та природничих наук в контексті вимог нової української школи», • 2024 (0,5 кредитів EСТS) НК- №3141/2024.
– Сертифікат учасника ХIІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», • 2024.
– Сертифікат учасника VIІ Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості», • 2023 (0,4 кредитів EСТS) Сертифікат №1945.
– Сертифікат учасника IІ Міжнародної науково-технічної конференції «Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти», • 2023 (0,4 кредитів EСТS) Сертифікат №1862.
– Сертифікат учасника VI Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості», • 2022 (0,4 кредитів EСТS) Сертифікат №857.
– Сертифікат учасника Міжнародної наукової конференції «Сучасні досягнення в органічному синтезі, хімії полімерів та харчових добавок», • 2021.
– Сертифікат Центру перепідготовки та післядипломної освіти, Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя • 2010 (сертифікат № 129 від 10.11.2010).
УМІННЯ ТА НАВИЧКИ
– Мови:
українська та російська – вільно;
англійська – базовий рівень.
– Комп’ютерні навички:
Компетентний користувач пакету Microsoft Office, Microsoft Excel, інструментами соціальних мереж Facebook, You Tube, Instagram тощо.
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
– Грамота від Департаменту освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у підготовку
переможця ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково- дослідницьких робіт учнів-членів Тернопільського обласного відділення
Малої академії наук України, 2023.
ГРОМАДСЬКА РОБОТА
– Член журі I етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково- дослідницьких робіт учнів – членів Національного центру “Мала академія
наук України” 2009-2024.
– Член журі XXV Всеукраїнського турніру юних хіміків (м. Тернопіль, 29.10 – 3.11 2017).
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ
– Загальна хімія (ID ЕНК 4779, для спеціальності 163, 172, 175, 176);
Сертифікат ЕНК № 0429 (15.06.2023)
– Фізична і колоїдна хімія (ID ЕНК 1611, для спеціальності 181);
Сертифікат ЕНК № 0477 (17.06.2024)
– Харчова хімія (ID ЕНК 4989, для спеціальності 181 та 5040, для
спеціальності 241);
– Технологія оздоровчих харчових продуктів (ID ЕНК 4419, для
спеціальності 181).